Przepisy Maestro

Wróć


WAFLE PRZEKŁADANE KREMEM KAKAOWYM

Przywołują wspomnienia z dzieciństwa...Bez pieczenia, bez zagniatania, bajeczne łatwe w przygotowaniu a przy tym bardzo smaczne. 

  • Czas wykonania:
    30 min
  • Poziom trudności:
  • Ilość porcji:
    4 - 6

SKŁADNIKI:

  • 200 g mleka w proszku 
  • 200 g cukru kryształu 
  • 50 g kakao E.Wedel
  • 250 g masła 
  • 16 g cukru waniliowego 
  • 120 ml mleka 3,2%
  • 40 ml rumu lub winiaku 
  • 1 opakowanie grubych wafli 
  • 200 g czekolady gorzkiej E.Wedel

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kakao, mleko w proszku, cukier i cukier waniliowy połączyć tak, aby nie było grudek. Masło rozpuścić, dodać wszystkie sypkie składniki i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Mleko płynne zagotować, wlać do masy, dodać rum lub winiak. Gotową, jeszcze letnią masą przełożyć (posmarować) wafle. Masy wystarcza na pięć warstw.

Przełożone masą wafle obciążyć równomiernie deską i pozostawić na równej powierzchni do następnego dnia.

Wafle z masą pokroić w romby, udekorować rozpuszczoną czekoladą E.Wedel.

Wydukuj
Serwis internetowy www.wedelpijalnie.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności.
X